Pages

Ahli Mayat

Saturday, 2 April 2011

funny situation

nihh nakk ce-cete alkisah yang berlaku pada senjakala bertarikh 2 april 2011, sesampainya aku di 7E untuk membeli sedikit buah tangan untukk diri aku sendri aku punn park tenggiling aku di depan 7E . park sebelah moto yang aku tidak ketahui siapa pemilinya . HAHA . then aku masok beli buah tangan ubtukk diri aku sendiri . lepas beli bayar dan keluar lha kan ? takkan nak duduk kat situ sambil memerhatikan kakak cashier tuhh . OMG ?! kakak ? WTF ! umor sebaya lha . HAHA . then2 lepas keluar aku keluarkan kunci then secara tidak sengaja jatuh . jatuh kat sebelah moto tadi yang aku tidakk ketahui siapa pemiliknya . then our conversation start with

stranger : woii , kau amek kunci aku nak curi moto aku ke ha bodo ?
aku : (tercengang 5saat) eyh ? bile pulak aku amek ?
stranger : habis tuhh kunci kat tangan kau tuhh kau amek cepat2 lepas tuhh jatuh kan ?
aku : alahai pekejadah setakat yamaha ego kau nihh aku nakk curikk ?
then tiba2 sorg budak lelaki datang dekat kiteorg 
budak : weyh kak nihh kunci kau lha aku pegi beli cd tadi
aku : tengok ? aku yang kau tuduh kenapa ?(aku tunjukkan kunci aku) , sama kehh kunci aku dengan kau ?
stranger : eii apsal kau tak cakap ?!!(dengan muka merah dia terus start moto dan blah)
aku : hampeh . alahai bukan nak cakap mintakk mahap kehh belanja pizaa kehh troz blah . takde adab . muka boleh tahan ... perangai ?

MORAL VALUE : JANGANLAH ANDA MENUDUH SESEORANG YANG TIDAKK BERSALAH TANPA USUL PERIKSA DAN BUKTI YANG KUKUH KERANA IA AKAN MEMALUKAN DIRI ANDA SENDIRI


3 comments:

nadHrah_KaMaL.. said...

kah3x...
asal ko takk sound jew stranger uhh???
semattt dowhh!!!
malu glew..

grubby person (^_^) said...

heii sii kerempeng :) salam kenal :) blog anda menarik sukesukesuke !! *maaf tergedik=='

HAHA btw about this story asl stranger tu kurang adab ? HAHAHA kalau la kne dekat batang hidung ini mmg la keluar bunga silat thai chii da :)

KUIKUI :DD

mayat hidup said...

nadrah : HAHA aku baik kodd takk sound2 pempuan gedixx macam tuhh , lagipunn time tuhh tercengang 5saat kenapa tibe2 aku kene tuduh . kalau sound balik lagi panjang cecete kang btul takk ?
grubby : haha bukan kurang adab , dah mmg takde adab dah tuhh .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...